FELHÍVÁS FOTÓK ELKÉSZÍTÉSÉRE, BENYÚJTÁSÁRA A GERECSE NATÚRPARK FOTÓALBUMÁNAK ÖSSZEÁLLÍTÁSÁHOZ

Tisztelt Alkotók, Pályázók! Az Által-ér Szövetség (mint a Gerecse Natúrpark munkaszervezete) az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program, NATUR/DANUBEPARKS (SKHU/1601/1.1/258) projekt keretein belül pályázatot hirdet a Gerecse Natúrpark értékeit, életét bemutató fotók benyújtására.

A PÁLYÁZAT CÉLJA

A Gerecse Natúrpark településeinek, természeti, kulturális értékeinek bemutatására szolgáló reprezentatív fotóalbum készítése a legjobb beküldött képekből. A magyar-angol-német-szlovák nyelvű album megjelenésének várható ideje 2019. október.

Az alkotások mutassák be a Gerecse Natúrpark alábbiakban felsorolt településeinek gazdag épített és természeti örökségét, történelmi helyeit, hagyományait, ünnepeit, nevezetes rendezvényeit, a jellegzetes gerecsei, Duna-völgyi és Által-eret kísérő tájakat.

Az album mind a négy évszakra kiterjedően szeretné bemutatni ezeket az értékeket, így kérjük a pályázókat, hogy amennyiben rendelkeznek tavaszi, nyári, őszi és téli képekkel, azokból egyaránt várjuk a legjobbnak tartott alkotásokat. A képekhez rövid címeket és legfeljebb 3 mondatos magyarázó szöveget is várunk. Lehetőség szerint az elmúlt 2 évben készült alkotásokat várunk, de régebbi fotók is benyújthatók, amennyiben az adott objektum/esemény napjainkban is hasonló formában létezik. Mindemellett várunk képeket olyan eltűnt értékekről, kihalt mesterségekről is, melyek már csak archív képeken mutathatóak be. Összességében mintegy 180 alkotás kerül kiválasztásra.

A Gerecse Natúrpark települései: Annavölgy, Baj, Bajna, Bajót, Csolnok, Dág, Dunaalmás, Epöl, Gyermely, Héreg, Kocs, Lábatlan, Naszály, Neszmély, Nyergesújfalu, Sárisáp, Süttő, Szomód, Szomor, Tardos, Tarján, Tát, Tata, Tatabánya, Tokod, Tokodaltáró, Úny, Vértesszőlős, Vértestolna.

 

FELHÍVÁS RÉSZLETEI

 

Jelentkezés menete:
● A képeket a gerecsenaturpark@gmail.com címre küldjék be. Az e-mail tartalmazza az alkotó nevét és elérhetőségeit!
● Egy pályázó egy vagy több településről készült képekből vegyesen, de maximum 30 alkotást küldhet be.
A pályázatra nevezési díj NINCS.
Csak 18. életévét betöltött természetes személy pályázhat.
Kategóriák:
1. Természeti értékek, tájrészletek
2. Hagyományok, szokások, ünnepek
3. Vidéki élet, gazdálkodás, mesterségek, eltűnt értékek (archív felvételek)
4. Építészeti, kulturális örökség
5. Turizmus, környezeti nevelés, oktatás (kapcsolódjon a táji, kulturális, természeti értékekhez)
Pályázatra benyújtható képeknek rendelkeznie kell:
● fájlnévvel, mely csak az angol ABC betűiből állhat, ezen kívül szám, kötőjel és alsóvonás lehet benne. Egyéb írásjelek, pl. %, ?, !, stb., grafikai karakterek, szóköz, valamint ékezetes betűk: á,é,ő,ö,ű,ú,í,ó nem megengedettek. A fájl nevében szerepeljen a TELEPÜLÉS NEVE, ahol a kép készült és a KÉP KÉSZÍTŐJÉNEK NEVE is (pl.: tatabanya_kisjanos)
● megfelelő felbontással: a kép hosszabbik oldalának minimum 2500, maximum 5000 pixel közé kell esnie
● a fájlok mérete nem haladhatja meg a 20 MB-ot.

További elvárások:
● a beérkezendő művek formátuma: JPEG (.jpg)
● a képek nem rendelkezhetnek vízjellel, vagy bármiféle felirattal, mely a szerző nevére vonatkozik
● a képeken megengedett maximális beavatkozások: zavaró képelemek kivágása, képek minimális korrekciós forgatása, világosítás, helyes fehéregyensúly állítás, minimális (szükséges) színezés, kontraszt, fény/árnyék, zajszűrés (egyéb módosítás nem megengedett, pl.: kép elszínezése, tartalmának megváltoztatása stb.)

 

ELBÍRÁLÁS, DÍJAZÁS

 

A beküldött fotókat a Gerecse Natúrpark vezetőségéből és előre felkért fotósokból álló zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt és kiválasztott alkotások legfőbb elismerése, hogy azok bekerülhetnek a Gerecse Natúrpark reprezentatív megjelenésű, négy nyelvű fotóalbumába, valamint azokból kerül kiválasztásra a Gerecse Natúrpark 2019-ben Bajót-Péliföldszentkereszten átadásra kerülő látogatóközpontjának állandó kiállítási anyaga is. A kiválasztásra kerülő képek alkotóival az Által-ér Szövetség felhasználói szerződést köt.

 

BENYÚJTÁSI HATÁRIDŐ

 

Képek beküldési határideje: 2019. április 22. (a „Föld Napja”)

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

 

Musicz László projektmenedzser
30/247-0613

gerecsenaturpark@gmail.com

www.gerecsenaturpark.citypage.hu

Felhívás

2890 Tata, Kossuth tér 1. • +36-30/247-0613 • gerecsenaturpark@gmail.com