MEGJELENT A GERECSE-VÉRTES-VELENCEI-HEGYSÉG TURISTAKALAUZ

Örömmel tájékoztatjuk a természetjárókat, a szolgáltatókat, az önkormányzatokat, minden hegyvidéki üdülést kedvelő turistát, hogy megjelent a 2014-ben átdolgozott Gerecse–Vértes–Velencei-hegység turistakalauz 2016. évi, aktualizált kiadása, melyben az Országos Kéktúra útvonalának módosításai mellett minden más turistaútváltozás is szerepel, de ábrázolásra kerültek a javasolt kerékpártúra és nordic walking útvonalak, a tanösvények, a Vértesi Erdő Zrt. fejlesztései (pihenők, forrásfelújítások, esőházak ill. a körtvélyesi kilátó), de még a felcsúti kisvasút is.
A Gerecse–Vértes–Velencei-hg. turistakalauz a térképszelvényeken történő ábrázolás mellett bemutatja mindhárom tájegység jellemzőit (geológiai, éghajlat, vízrajz, növény- és állatvilág, természetvédelem, barlangok, borvidékek), közlekedését, turistáskodásának, turistairodalmának történetét, turistaútrendszerét, részletesen ismerteti az Országos Kéktúra gerecsei és vértesi szakaszát Dorogtól a bakonyi Bodajkig, valamint Bajna, Baj, Bajót, Dunaalmás, Dunaszentmiklós, Csolnok, Gyermely, Epöl, Héreg, Lábatlan, Mogyorósbánya, Máriahalom, Nagysáp, Neszmély, Süttő, Nyergesújfalu, Szomód, Sárisáp, Szomor, Tardos, Tarján, Tát, Tata, Tatabánya, Tokod, Vértesszőlős, Vértestolna, Zsámbék, ill. Alcsútdoboz, Csákvár, Csákberény, Csókakő, Gánt, Mór, Pusztavám, Oroszlány, Várgesztes, Vértessomló, valamint Gárdony, Kápolnásnyék, Lovasberény, Nadap, Pákozd, Pátka, Sukoró és Velence települések történetét, látnivalóit, melyeket kirándulásajánlatok egészítenek ki.
A spirálos, jól kezelhető kiadvány az országos turistakalauz sorozat része, a kéktúra útvonalánál keleten a Pilis–Visegrádi-hg., nyugaton a Bakony turistakalauzhoz csatlakozik. A térképszelvényeken ábrázoltak természetesen megfeleltethetők a szöveges fejezetekkel. A 164 oldalas turistakalauz 53 térképszelvényét kiegészítő szöveges fejezeteket mintegy 260, az ismertetőket illusztráló fotó egészíti ki.
A Gerecse–Vértes–Velencei-hegység közkedvelt, országos terjesztésű turistakalauzának ára 2990,- Ft/db

A megrendelés módja:
telefonon (20/545-9935) vagy e-mailben (berki.zoltan@t-online.hu)
A fizetés módja: készpénz vagy átutalás

2890 Tata, Kossuth tér 1. • +36-30/247-0613 • gerecsenaturpark@gmail.com