Gerecse Natúrpark Látogatóközpont ünnepélyes alapkőletétele

SZALÉZI Plusz túrák és alapkőletétel az őszi búcsún

Péliföldszentkereszten idén is szeretnék méltóképpen és változatosan megünnepelni Szent Kereszt felmagasztalásának búcsúját: túra, családi játékok, alapkőletétel, szentmise, irodalmi és zenei kulturális programok várják az ide érkezőket.

Immár harmadszor indulnak szeptember 15-én a péliföldszentkereszti őszi búcsúval egybekötött Szalézi+ túrák, korszerűsített formában fölelevenítve a régi zarándoklatok hangulatát. Mert a Szalézi+ egyszerre túra és zarándoklat, ahová várnak mindenkit, minden korosztályból, családokból, óvodákból, iskolákból, közösségekből. A modern kor emberének kívánnak lehetőséget teremteni, hogy újra rácsodálkozhasson a természet szépségeire és találkozhasson a szalézi hagyományokkal, felkínálva a találkozás lehetőségeit másokkal és önmagunkkal, a természettel és a Teremtővel.

 

Szalézi+ azaz túra résztvevői négy irányból érkeznek Péliföldszentkeresztre: Pesthidegkútról kerékpárral, Tatabányáról, Dorogról és Nyergesújfaluról gyalogosan. Mindegyik úton lesz szalézi szerzetes vezető is!

A Szalézi+ túra 2018. szeptember 15-én hív mindenkit Péliföldszentkeresztre. A www.szalezitura.hu honlapon már elindult a jelentkezés. Jelentkezni a túrák alatt lévő regisztrációs ív kitöltésével lehet szeptember 14-én 12 óráig, de minden túra kiinduló állomásánál is lehet regisztrálni. Részletesen a facebookon valamint a www.szalezitura.hu honlapon lehet tájékozódni.

Szeptember 15-én, az őszi búcsú előestéjén testi és lelki felüdülés egész nap:
14 órától családi játékokkal és templomi lelki programokkal várják a látogatókat.
15 órakor a Gerecse Natúrpark Látogatóközpont ünnepélyes alapkőletétele. Bemutatjuk a leendő épületet és kiállítóteret. A Péliföldszentkereszten megvalósuló látogató központ bemutatja a Gerecse izgalmas természeti értékeit és elgondolkodtat a Teremtőtől kapott felelősségünkről és a teremtésvédelem lehetőségeiről.
16 órakor Benkő Péter színművész úr műsora.
17 órától ünnepi szentmise a kegytemplomban.
Mise után Nádudvari Géza szalézi testvér élménybeszámolója a nemzetközi szalézi életről.
18.30 –tól gyertyafényes koncert a templomban.