Elkészült és díjat nyert a Gerecse Natúrpark látványtérképe

Az Által-ér Vízgyűjtő Helyreállítási és Fejlesztési Szövetség, a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft., a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület és a Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség konzorciuma a Leader térségek közötti együttműködési projektek megvalósítása c. pályázati felhívás keretében több tevékenységet is megvalósított.

Jelen projektben a partnerek által vállalt feladatok és tevékenységek összehangolják a natúrparkban még szükséges fejlesztéseket. A cél az volt, hogy nagyobb ismertséget szerezzen országos és nemzetközi szinten is a Gerecse Natúrpark.

A Gerecse Natúrpark térsége természeti és környezeti szempontból kicsit eltér az ország többi natúrparkjától. Területén több természetvédelmi terület is van, ahol az évek alatt semmiféle emberi zavarás és beavatkozás nem történt. Így maradhattak meg azok a különleges természetvédelmi területek, amelyek különleges fajok élőhelyei is. Jelen közös projekt célja volt elsősorban, hogy a térségben található természeti, épített értékek, egyedi tájértékek bemutathatók legyenek információs pontokon, mobil applikáción, térképen és kiadványban.

Így készülhetett el a Gerecse Natúrpark látványtérképe, mely egy pályázaton keresztül bekerült a 2022-es Magyar Tervezőgrafika c. könyvbe is. A látványtérkép grafikai munkáját Hajdú Zsófia készítette.