ELINDULT A „TATA KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI JELES NAPJAINAK, HAGYOMÁNYAINAK MEGŐRZÉSE” C. PROJEKT

2021.11.15
ÁLTAL-ÉR VÍZGYŰJTŐ HELYREÁLLÍTÁSI ÉS FEJLESZTÉSI SZÖVETSÉG

SAJTÓKÖZLEMÉNY (letölthető)
ELINDULT A „TATA KÖRNYEZET- ÉS TERMÉSZETVÉDELMI JELES NAPJAINAK, HAGYOMÁNYAINAK MEGŐRZÉSE” C. PROJEKT

Az Által-ér Vízgyűjtő Helyreállítási és Fejlesztési Szövetség sikeres támogatási kérelmet nyújtott be Tata Helyi Akciócsoport részére a Széchenyi 2020 program keretében. A projekt célja a tatai természeti értékek bemutatása, népszerűsítése, különösen a fiatal generációk számára.
A TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02241 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, bruttó 8 000 000 Ft európai uniós támogatással. A támogatás mértéke 100%.

A 2021. november és 2022. december hónapok között megvalósuló projekt keretében Tatán, több helyszínen kerül sor összesen 4 db helyi identitást formáló közösségi rendezvény lebonyolítására. Megszervezésre és lebonyolításra kerül Tata egyik kiemelkedő természetvédelmi és közösségformáló rendezvénye a Tatai Vadlúd Sokadalom. A Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából jeles napok kerülnek megrendezésre. Szemléletformáló képzés kerül lebonyolításra a Gerecse Natúrpark természeti értékeivel kapcsolatosan, valamint a helyi / térségi tanösvények, tematikus utak alkotói, fenntartói, üzemeltetői továbbá érintett hatóságok részvételével szakmai konferencia kerül megszervezésre.

A szakmai programokat egy reprezentatív kiadvány (fotóalbum) elkészítése is kíséri, amely a Gerecse Natúrpark természeti és kulturális értékeit mutatja be. A projekt keretében lehetőség nyílik az Által-ér Völgy Természeti és Kulturális Örökségért Díj formai megalkotására is (bronz emlékplakett megtervezése és kidolgozása). A formájában megújult díjak első ízben kerülnek majd átadásra a projekt megvalósítása során.

A projekt tevékenységei hozzájárulnak a helyi természeti értékek népszerűsítéséhez, megőrzéséhez. A projekt eredményeként erősödik a helyi civil partnerek együttműködése (különösen a természetvédelem területén)

A projekt keretében megvalósuló 4 db szakmai rendezvényen mintegy 300 fő vesz részt, szervezett keretek között.

A projekt sikeres megvalósítását szakmai vezetőből, projektmenedzserből álló szakmai szervezet biztosítja.

A projektről bővebb információkat a https://tata.hu/3161/altal_er_szovetseg illetve a www.gerecsenaturpark.eu oldalakon olvashatnak, továbbá információk szerehetőek:

dr. Musicz László
projekt szakmai vezető
Által-ér Vízgyűjtő Helyreállítási és Fejlesztési Szövetség
+36 30 2470613